JADŁOSPIS
ZUPA |
II DANIE
|
|
PONIEDZIAŁEK
30.09.2024r. |
krupnik z kaszą i natką pietruszki
/alergeny: 9/ |
kotlet mielony
ziemniaki z masłem i koperkiem surówka: fasolka szparagowa kompot owoc /alergeny: 1,3,7,9,11/ |
WTOREK
01.10.2024r. |
barszcz czerwony z ziemniakami
/alergeny: 7,9/ |
kurczak po chińsku
ryż kompot /alergeny: 7,9,12 / |
ŚRODA 02.10.2024r. | pomidorowa z zacierką
/alergeny: 1,3,7,9,12/
|
kotlet schabowy
ziemniaki z masłem i koperkiem surówka: wielowarzywna z sałaty lodowej, ogórka, pomidora, szcypiorku I czerwonej cebulki kompot owoc /alergeny: 1,3,7,9/ |
CZWARTEK 03.10.2024r. | rosół z makaronem
/alergeny: 1,3,9/
|
pałka z kurczaka
ziemniaki z masłem i koperkiem surówka: sałata ze śmietaną soczek /alergeny: 7,9/ |
PIĄTEK 04.10.2024r. | grochowa z ziemniakami, kiełbasą i boczkiem
/alergeny: 7,9,10,12/ |
pyzy z mięsem
surówka: kapusta zasmażana kompot /alergeny: 1,3,7,9,12 / |
ze względów na okoliczności związane z dostawą produktów, organizacją zajęć jadłospis może ulec zmianie
- Zboża zawierające gluten(pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)