3158px-Herb_Polski.svg

Jadłospis 30.IX.-4.X.2024

                                                                                                                                      

JADŁOSPIS                                                                                                                                          

                                                            

                                                                     

                                           

 ZUPA

            

II DANIE

                                                      

PONIEDZIAŁEK

30.09.2024r.

krupnik z kaszą i natką pietruszki

 /alergeny:  9/  

kotlet mielony

ziemniaki z masłem i koperkiem

surówka: fasolka szparagowa

kompot 

owoc                                                     

/alergeny:  1,3,7,9,11/ 

WTOREK   

       01.10.2024r.        

barszcz czerwony z ziemniakami

/alergeny:  7,9/ 

kurczak po chińsku

ryż

kompot

/alergeny:  7,9,12 / 

ŚRODA              02.10.2024r. pomidorowa z zacierką

/alergeny:  1,3,7,9,12/ 

                                                              

                                                      

                                                     

kotlet schabowy

ziemniaki z masłem i koperkiem

surówka: wielowarzywna z sałaty lodowej, ogórka, pomidora, szcypiorku I czerwonej cebulki

kompot

owoc                                           

/alergeny:  1,3,7,9/ 

CZWARTEK        03.10.2024r. rosół z makaronem

/alergeny:  1,3,9/ 

                                                    

                                         

                                                      

pałka z kurczaka

ziemniaki z masłem i koperkiem                                                                 

surówka: sałata ze śmietaną                                                     

soczek                                                                                                  

/alergeny:  7,9/      

PIĄTEK               04.10.2024r. grochowa z ziemniakami, kiełbasą i boczkiem

/alergeny:  7,9,10,12/ 

pyzy z mięsem

surówka: kapusta zasmażana

kompot                                      

/alergeny:  1,3,7,9,12 /    

ze względów na okoliczności związane z dostawą produktów, organizacją zajęć jadłospis może ulec zmianie           

  1. Zboża zawierające gluten(pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
    2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
    6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
    7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
    8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
    pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
    produkty przygotowane na ich bazie)
    9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    12. Dwutlenek siarki
    13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
    14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) 

                                                                                                           

 

  

Skip to content