3158px-Herb_Polski.svg

Obiady – informacja

Kontakt: obiadysp1@pracowniasp1.pl

                                                                                                                                      

                                                                                                                                      

JADŁOSPIS                                                                                                                                          

                                                            

                                                                     

                                           

 ZUPA

            

II DANIE

                                                      

PONIEDZIAŁEK

16.09.2024r.

ziemniaczana z kiełbasą 

/alergeny:  1,9/  

boeuf strogonow     

kasza jęczmienna

surówka: pomidor ze szczypiorkiem

kompot

/alergeny:  1,9,12/   

WTOREK   

       17.09.2024r.        

pieczarkowa z makaronem    

 /alergeny:  1,3,7,9/

kotlet schabowy

ziemniaki z masłem i koperkiem

surówka: fasolka szparagowa

kompot

mus owocowy                                            

/alergeny:  1,3,7,9/ 

ŚRODA              18.09.2024r. ogórkowa  z ziemniakami

/alergeny:  1,7,9,12/  

kurczak po chińsku

ryż

kompot

owoc

/alergeny:  7,9,12 / 

CZWARTEK        19.09.2024r. kalafiorowa z ziemniakami

/alergeny:  7,9/

                                                    

                                         

                                                      

kiełbasa z rusztu z cebulką

ziemniaki ćwiartki z pieca

surówka: ogórek konserwowy

soczek                                             

/alergeny:  7,9,12/       

PIĄTEK               20.09.2024r. żur królewski z jajkiem, białą kiełbasą i ziemniakami

/alergeny:  3,7,9/    

pierogi ruskie z cebulką i skwarkami

kompot

owoc                                                                                                   

/alergeny:  1,3,7,9 /   

ze względów na okoliczności związane z dostawą produktów, organizacją zajęć jadłospis może ulec zmianie           

  1. Zboża zawierające gluten(pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
    2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
    6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
    7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
    8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
    pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
    produkty przygotowane na ich bazie)
    9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    12. Dwutlenek siarki
    13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
    14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) 

                                                                                                           

 

  

Dokumenty:

  1. Deklaracja obiadowa.                                     pobierz

 

Skip to content