JADŁOSPIS
ZUPA |
II DANIE
|
|
PONIEDZIAŁEK
23.09.2024r. |
jarzynowa z ziemniakami
/alergeny: 7,9/ |
makaron pene z sosem mięsnym I warzywami
soczek owoc /alergeny: 7,9,12 / |
WTOREK
24.09.2024r. |
szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
/alergeny: 1,3,7,9,12/ |
schab w soute z cebulką
ziemniaki ćwiartki z pieca surówka: ogórek kiszony kompot mus owocowy /alergeny: 1,7,9 / |
ŚRODA 25.09.2024r. | brokułowa z ziemniakami
/alergeny: 7,9/ |
szynka w sosie własnym
kasza jęczmienna surówka: buraczki z cebulką soczek /alergeny: 1,9,10,12/ |
CZWARTEK 26.09.2024r. | fasolowa z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami
/alergeny: 7,9,12/
|
kotlet z fileta drobiowego panierowany
ziemniaki z masłem i koperkiem surówka: mizeria soczek owoc /alergeny: 1,3,7,9/ |
PIĄTEK 27.09.2024r. | gulaszowa z ziemniakami
/alergeny: 9,12/ |
filet z sandacza
frytki surówka: z kapusty kiszonej kompot /alergeny: 1,3,4,7,9/ |
ze względów na okoliczności związane z dostawą produktów, organizacją zajęć jadłospis może ulec zmianie
- Zboża zawierające gluten(pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)