3158px-Herb_Polski.svg

Jadłospis 23.IX.-27.IX.2024 r.

                                                                                                                                      

JADŁOSPIS                                                                                                                                          

                                                            

                                                                     

                                     

ZUPA

    

II DANIE

                                                      

PONIEDZIAŁEK

23.09.2024r.

jarzynowa z ziemniakami

/alergeny:  7,9/

makaron pene z sosem mięsnym I warzywami

soczek

owoc

/alergeny:  7,9,12 /   

WTOREK   

       24.09.2024r.        

szczawiowa z jajkiem i ziemniakami    

 /alergeny:  1,3,7,9,12/

schab w soute z cebulką

ziemniaki ćwiartki z pieca

surówka: ogórek kiszony

kompot

mus owocowy

/alergeny:  1,7,9 /  

ŚRODA              25.09.2024r. brokułowa z ziemniakami

/alergeny:  7,9/

szynka w sosie własnym

kasza jęczmienna

surówka: buraczki z cebulką                                                     

soczek

/alergeny: 1,9,10,12/   

CZWARTEK        26.09.2024r. fasolowa z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami

/alergeny:  7,9,12/

                                                    

                                         

                                                      

kotlet z fileta drobiowego panierowany

ziemniaki z masłem i koperkiem

surówka: mizeria

soczek  

owoc                                           

/alergeny:  1,3,7,9/      

PIĄTEK               27.09.2024r. gulaszowa z ziemniakami

 /alergeny:  9,12/ 

filet z sandacza

frytki

surówka: z kapusty kiszonej                                                

kompot                                         

/alergeny:  1,3,4,7,9/    

ze względów na okoliczności związane z dostawą produktów, organizacją zajęć jadłospis może ulec zmianie           

  1. Zboża zawierające gluten(pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
    2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
    6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
    7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
    8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
    pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
    produkty przygotowane na ich bazie)
    9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
    12. Dwutlenek siarki
    13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
    14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) 

                                                                                                           

 

  

Skip to content